PRESİMSAN’dan Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerine Preklinik Uygulama Laboratuvarı Desteği
 PRESİMSAN’dan Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerine Preklinik Uygulama Laboratuvarı Desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Binası yapımı Görükle Kampüsü içerisinde devam ederken, öğrencilerin büyük bir ihtiyaç duyduğu Preklinik Uygulama Laboratuvarının Görükle Kampüsü içerisinde olmaması sorunu hayırsever desteği ile çözüme kavuşuyor.

Bursa’nın 25 yıldır beklediği Diş Hekimliği Fakültesi Binası 2023 yılında tamamlanacak. Bina inşaatı hızla ilerlerken, uygulama dersleri için Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmek zorunda kalan öğrenciler adına sevindirici bir gelişme oldu. Şehrin önemli firmalarından Presimsan Hidrolik Makina, kampüs içerisinde de bir preklinik öğrenci laboratuvar kurulması için destek olmaya karar verdi. Hazırlanan işbirliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Presimsan Hidrolik Makina Kalıp Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Aydın tarafından imzalandı.

DESTEKLER UNUTULMAYACAK!

Firma yöneticilerini makamda ağırlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Fakülte inşaatının hız kesmeden devam ettiğini kaydetti. Öğrencilerin, Temel Bilimler Programındaki laboratuvar ihtiyaçlarının karşılanması adına Presimsan firmasından destek aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Laboratuvar kurulması ve donatılması anlamında bir takım ihtiyaçlarımız vardı. Firma yöneticileri İlkay ve İlker Bey sağ olsunlar, bizlere bu konuda destek vermek istediklerini söyledi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Bu destek akademisyenlerimizi ve özellikle de öğrencilerimizi çok mutlu edecek. Eğitim-öğretime yapılan böylesi destekler hiçbir zaman unutulmaz ve uzun yıllar hayırla yâd edilir. Hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

BÜYÜK ONUR

Presimsan Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Aydın ise Bursa Uludağ Üniversitesi’ne ve Diş Hekimliği Fakültesi’ne destek verecek olmaktan büyük bir onur duyduklarını vurguladı. Bu konuda irtibatı sağlayan ve aracı olan herkese teşekkür eden İlkay Aydın; “Eğitim-öğretim konusunda son derece kıymetli bir yeri olan laboratuvarın yapılmasına katkı sağlamak bizleri de ayrıca mutlu ediyor. Üniversitemize, fakültemize, akademik camiaya ve öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.

ZAMAN VE EĞİTİM KOLAYLIĞI SAĞLAYACAK

Firma ile ön görüşmeyi sağlayan Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Sağlam da yaptıkları katkı nedeniyle İlkay ve İlker Aydın’a teşekkürlerini iletti. Birlikte kullanım protokolü ile Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini hatırlatan Dekan Prof. Dr. Halil Sağlam; “Görükle kampüsü içerisindeki Temel Bilimler Binamızda maalesef öğrencilerimizin yararlanabileceği bir preklinik uygulama laboratuvarımız yok. Öğrencilerimiz gün içerisinde preklinik laboratuvar çalışmaları için Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidiyor, sonra da tekrar buraya geri dönmek zorunda kalıyor. Bu katkı ile hem zaman kazancı olacak hem de eğitim kolaylığı sağlanacak. Üniversitemize verdikleri desteklerden dolayı Presimsan firması yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Temel Bilmler Binasının yanındaki alanda bu hafta başlatılan Diş Hekimliği Fakültesi Preklinik Laboratuvarı inşaatının kısa süre içerisinde tamamlanması ve yeni eğitim-öğretim dönemi için hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Oca-2023]

Haber Görüntüleme : [1.163]