İznik Gölü ve Çevresinde “Genel Jeomorfoloji I” dersi teknik gezisi gerçekleştirildi.

16 Kasım 2019 tarihinde Prof. Dr. Hasan Özdemir başkanlığında ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akbaş ve Araştırma Görevlileri İbrahim Eşim ve Soner Duman eşliğinde Coğrafya 1. Sınıf öğrencilerine “Genel Jeomorfoloji I” zorunlu dersi kapsamında İznik Gölü ve yakın çevresinde teknik gezi düzenlenmiştir. Bu teknik gezi kapsamında öğrenciler “Kuzey Anadolu Fayı Oluşumu, Karsak Boğazı, İznik Gölü oluşumu ve Gidegeni, Göl Taraçaları, Sıcak su kaynakları-Fay ilişkisi, Karadin Oluğu, Yalıtaşı Oluşumlarını, Dırazali ve Gürle-Avdan Fayları ve morfolojik izleri, Çek-Ayır Havzaları, Litoloji-Jeomorfoloji Etkileşimi” konularında ders ve gözlemler yapmıştır. Bu teknik gezinin gerçekleşmesindeki katkısından dolayı Bursa Uludağ Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teşekkür ederiz.

Haber Tarihi : [18-Kas-2019]

Haber Görüntüleme : [2.150]