E-Devlet Öğrenci Belgesi

Yükseköğretim Kurulunun yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında öğrenci belgeleri https://www.turkiye.gov.tr/ (e-Devlet Kapısı) adresi üzerinden alınabilmektedir. İş başvurusu yapan mezunların birden fazla mezuniyet belgesine ihtiyaç duyması, bu işlemler için evrak ücreti ödemesi ve üniversitelerin idari birimlerinin de gereksiz iş yüküyle karşılaşmaları dolayısıyla 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle birimlerce öğrenci belgesi düzenlenmeyecektir.

Öğrencilerin verilerinin otomasyon sisteminde tam olarak girilmesi halinde YÖKSİS'e veri aktarılması ve dolayısıyla söz konusu işlemlerin yapılması mümkün olacaktır. Bu sebeple tüm öğrencilerin e-devlet üzerinden bilgilerini kontrol etmesi, e-devlet üzerinde bilgileri bulunmayan, eksik veya hatalı bilgileri bulunan öğrencilerin 19 Ocak 2018 tarihine kadar öğrenci işlerine gerekli bilgilendirmeyi yapması gerekmektedir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [04-Oca-2018]