Haber

21.03.2023 14:22:34

BİTUAM’ın TÜBİTAK 2209-A Projesi Başarıları

BİTUAM’ın TÜBİTAK 2209-A Projesi Başarıları


TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A
Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/2 dönemi
kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Buna göre deneysel çalışmaların
BİTUAM laboratuvarlarında gerçekleşeceği danışmanlığını laboratuvar koordinatörümüz
Doç. Dr. Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE’nin yapacağını 2 proje desteklenmeye layık bulunmuştur.


Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Ece BERBER’in yürütücüsü olduğu
“Mikrodalga Ön İşlemi İle Kurutulan Mor Patates Pestillerinde Kurutma Karakteristiklerinin
Modellenmesi Ve Fenolik Bileşen İçeriğinde Oluşan Değişikliklerin Belirlenmesi” başlıklı proje ile,


Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Özlem ŞEKER’in yürütücüsü,
Gizem KÖKSALAN ve Neslişah OKUR’un araştırmacıları olduğu “Kavun Çekirdeği Şerbeti
(Sübye) İle Tüketildiğinde Üzümsü Meyve Antosiyaninlerinin Biyoerişilebilirliklerinde
Meydana Gelen Değişikliklerin İncelenmesi” başlıklı proje desteklenmeye layık bulundu.


Hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 84
Eklenme Tarihi: 21.03.2023 14:22:34
Güncelleme Tarihi: 11.07.2023 15:36:17

Paylaş