Hakkımızda

Diyetisyen, 4 yıllık Beslenme ve Diyetetik eğitim-öğretim programını başarı ile tamamlayıp “Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması” alarak bu mesleği yapmaya hak kazanan sağlık profesyonelidir.

 

TÜRK STANDARDI / TURKISH STANDARD - TS 13114 - Nisan 2004 - ICS 03.040; 03.100.30 DİYETİSYEN – Dietitian adlı standart’a göre ‘Diyetisyen’ şöyle tanımlanmaktadır:

 

Diyetisyenlik, büyüme, gelişme ve ömür boyu tüm bireylerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması için beslenme biliminin ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplu beslenmenin plân ve programlarını düzenleyen; besin öğesi, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, değerlendiren, çözüm yolları bulan; var olan besin kaynaklarının ekonomi ve sağlık kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan, besin denetimini yapan, bu konularda fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik olarak sağlıklı yaşam biçimlerinin benimsenmesi amacıyla bireyi ve toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren, doğuştan ve sonradan oluşan hastalıklar ve diğer özel durumlarda tıbbî ve cerrahî tedavilere uygun, doğal ve tedavi edici besinlerin bileşimlerine göre diyet programı plânlayan, eğitim veren, eğitim programlarını plânlayan uygulatan ve izleyen sağlık meslek alanıdır.

 

Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olan diyetisyenler tedavi kurumları (özel ve kamuya bağlı hastaneler, poliklinikler, sağlık merkezleri, enteral-parenteral ekibi, diyaliz üniteleri, vb.), toplu beslenme sistemleri (yemek fabrikaları, otel yiyecek ve içecek bölümleri, toplu beslenme yapılan tüm özel ve kamu kuruluşları, kreşler, okullar, vb.), halk sağlığı hizmeti verilen kurumlar (ana-çocuk sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri, çocuk ve yaşlı bakımevleri, spor okulları, vb.), besin sanayi, araştırma kurumları ve eğitim kurumları gibi birçok alanda çalışma olanağına sahiptir.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, uluslararası standartlar çerçevesinde belirlenen niteliklere uygun, evrensel düşünce ve değerlere sahip, kültürel ve etik değerlere saygılı ve mesleki açıdan yetkin diyetisyenler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

 

 

                                                                                                                     Prof. Dr. Nalan Hakime Noğay

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [13-Eyl-2022 10:58]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [13-Eyl-2022 10:58]

İçerik Görüntüleme : [1.287]