BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DÜNYA E-ATIK GÜNÜNDE ANLAMLI BİR PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRDİ
 BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DÜNYA E-ATIK GÜNÜNDE ANLAMLI BİR PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRDİ

                                                                               

    

     

    

   

    

 

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ DÜNYA E-ATIK GÜNÜNDE ANLAMLI BİR PROJEYE GERÇEKLEŞTİRDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi  olarak 14 Ekim 2022 tarihinde kampüste Dünya Elektronik Atık Günü, elektronik atıklar konusunda farkındalık yaratmak ve e-atıkların geri dönüşümü konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek üzere E-atık getirme gününü kutlamıştır.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuzun açılışı ile başlatılan, Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoğlu, Yardımcısı Prof. Dr. Şule Turhan , Atık Yönetim Kurul Danışmanı Prof. Dr. Nezih Kâmil Salihoğlu, Atık Yönetim Merkezi Koordinatörü Serkan Karakaya, Sıfır Atık sorumlusu Selçuk Koçoğlu, Çevre mühendisi İrem Yorgancı ve öğrenci çevre topluluğumuzun organizasyona destek ile süreç çalışmalarıyla birlikte Vodafone, Balkan Türksiad ve Akademi Çevrenin katkıları ile Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve Nilüfer Belediyesinin stant açarak katılımlarıyla   sürdürülebilir kampüs ve farkındalık çalışmalarımızı icra ettik.

 

TOPLUMA ÖRNEK PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR

Programda kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversite yönetimi olarak sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar attıklarını vurguladı. “Gerçekleştirilen etkinlikleri memnuniyetle takip ediyoruz. Hayata geçirilen projeler sadece üniversitemiz için değil, tüm toplum için önemli örnekler oluşturuyor. Proje ortaklarımızı, öğrencilerimizi ve personelimizi de bu anlamda gösterdikleri ilgi ve duyarlıktan dolayı tebrik ediyorum. Programı organize eden ve katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ELEKTRONİK ATIKLAR ÇÖP DEĞİLDİR

Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoğlu ise teknolojinin gelişimiyle gittikçe büyüyen bir sorun haline gelen elektrikli ve elektronik atıkların doğru yönetildiğinde ekonomik bir değere dönüşebileceğini vurguladı. Bu proje boyunca toplanan elektronik atıkların Akademi Çevre, Vodafone ve BalkanTürksiad ortaklığında ekonomik değere dönüştürüleceğini, elde edilen gelirle ihtiyacı olan okullarda bilgisayar ve kodlama sınıflarının oluşturulacağını belirtti.   

Proje ortakları Akademi Çevre, Vodafon ve BALKANTÜRKSİAD adına konuşma yapan Piraye Gök ve Makbule Çetin, projede Bursa Uludağ Üniversitesi ile birlikte yer almaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Elektrikli ve elektronik atık toplama etkinliği gün boyunca devam etti. Açılış gününden sonra elektronik atık bağışı yapmak isteyen katılımcılar Mediko-Sosyal Binası girişindeki E-Atık Kumbarasına atıklarını bırakabilecek.  Proje yıl boyunca devam edecek..

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [1.257]