Erasmus Programı

Erasmus koordinatörü: Doç. Dr. Reyhan Şahin

Erasmus Ofisi web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Arkeoloji Bölümü, öğrencilerinin yabancı dillerine destekte bulunmak ve onların bilgi ve görgülerini artırmalarına yardımcı olmak için Avrupa'nın değişik ülkelerinde yer alan arkeoloji enstitüleri ile ikili anlaşmalar yaparak öğrenci değişiminde bulunmaktadır. Sitemizin bu kısmında, bölümümüzün anlaşmalı olduğu okulların listesini bulabileceğiniz gibi, Erasmus konusunda diğer merak ettiğiniz konular hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Erasmus Hakkında Genel Bilgi

Erasmus öğrenci değişimi programı ile öğrenciler 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 dönemliğine başka bir Avrupa ülkesi EÜB sahibi yüksek öğretim kurumunda öğrenci olabilirken, öğretim elemanları aynı koşullar altında 1 haftalığına ders vermek üzere yurt dışına gidebilmektedirler. Avrupa Komisyonu değişimden faydalanan bireylerin yurt dışında olmalarından kaynaklanacak ek masraflara katkı sağlamak amacıyla karşılıksız hibe vererek değişime mali olarak da destek vermektedir. Birliğe aday ülke olarak Türkiye'nin öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yalnızca üye ülkelerle mümkün olabilmektedir. Öğrenci ve öğretim elemanlarının ortak üniversitelerle değişimi yüksek öğretim kurumu bünyesinde organize edilmekte, kurumların Erasmus Koordinatörlükleri (Uluslararası İlişkiler Ofisleri / AB Ofisleri / Dış İlişkiler Ofisleri) eliyle yürütülmektedir. Kurumların bu değişimi organize edebilmeleri için Avrupa Komisyonu Erasmus ofislerine kırtasiye, donanım vb masraflarını karşılamaya yönelik de maddi destek vermektedir.

 

Arkeoloji Bölümü, öğrencilerinin yabancı dillerine destekte bulunmak ve onların bilgi ve görgülerini artırmalarına yardımcı olmak için Avrupa'nın değişik ülkelerinde yer alan arkeoloji enstitüleri ile ikili anlaşmalar yaparak öğrenci değişiminde bulunmaktadır. Bu güne kadar anlaşma sağlanan üniversiteler ve kontenjanları şöyledir:

  Üniversite Ülke Kontenjan
1. Trnava Slovakya   3
2. Humboldt-Berlin Almanya   3
3. Bonn Almanya   3
4. Ruchr-Bochum Almanya   3 
5. Münster Almanya   3
6. Hamburg Almanya   3
7. Frei Univetstät Almanya   2
8. Alpen-Adria Avusturya   3
9. Aarhus Danimarka   3 
10. Coimbra Portekiz   2
11. Pécsi Tudományegyetem Macaristan   2
12. Lausanne İsviçre   2
13. Bern İsviçre   4
14. Aristotle Selanik Yunanistan   2
15. Palachéko V Olomouci Çek Cumhuriyeti   4
16. Warsaw Polonya   2
17. Napoli İtalya   5
18. Pisa İtalya   2
19. Regensburg Almanya   10
20. Göttingen Almanya   4
21. Budapeşte Macaristan   5
22. Salzburg Avusturya   10

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [24-Ara-2019 14:22]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [27-Eyl-2021 10:02]

İçerik Görüntüleme : [7.403]