Sağlığın Temeli Hijyen

Eller, mikroorganizmalarla en çok temas eden ve hastalıkların yayılmasında önemli bir rol oynayan organlardır. Özellikle yemek hazırlığından önce ve sonra, tuvaleti kullanmadan önce ve sonra, hasta insanlara temas etmeden önce ve sonra, kirli yüzeylere dokunduktan sonra ve diğer birçok durumda ellerin temizlenmesi önemlidir. Doğru el yıkama süresi en az 20 saniye olmalı ve bol su ve sabun kullanarak avuç içleri, parmak araları, parmak uçları ve tırnak dipleri iyice temizlenmelidir. El yıkama işlemi tamamlandıktan sonra ellerin nemli kalmaması için temiz bir havlu ile kurulanmalıdır. El temizliğinde cilde zarar vermeyecek türden sabunlar tercih edilmelidir.

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 72
Eklenme Tarihi: 20.04.2024 23:46:29
Güncelleme Tarihi: 7.05.2024 00:37:18

Paylaş