Uluslararası Kümes Hayvanları Kongresi BUÜ’de gerçekleştiriliyor

 

WPSA (World’s Poultry Science Association) Türkiye Şubesi olan Bilimsel Tavukçuluk Derneği tarafından Bursa Uludağ Üniversitesinin (BUÜ) desteğiyle 8-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kümes Hayvanları Kongresi başladı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye Türkiye’nin ilgili fakültelerinden çok sayıda akademisyenin yanı sıra yerli ve yabancı sektör temsilcileri de katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve üniversite tanıtım filmlerinin izlenmesiyle başlayan Kongrede BUÜ Halk Oyunları Topluluğu da bir gösteri yaptı. Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüveyda Akbay’ın açılış konuşmasının ardından panel sunumlarına geçildi.

Panel bildirilerinin sunuşunu, BUÜ Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak yaptı. Ardından sırasıyla Naci Kaplan, Beyaz Et Üreticileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı - Kanatlı Eti Sektörünü, M. Ülkü Karakuş, Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı - Türkiye’deki Yem Sanayinin Durumunu, Zekeriya Yıldırım, Cobb Türkiye Üretim Müdürü - Broyler Yumurtacı Damızlık Pazarı ve Tüketimdeki Yönelimlerini, Müjdat Sezer, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamülleri İhracatçıları Birliği ve HASTAVUK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı - Yemeklik ve Kuluçkalık Yumurta Ürünlerinin Tüketimi, Üretimi ve Çevreye Etkilerini, Prof. Dr. Ali Esat Karakaya (Lefke Avrupa Üniversitesi, KKTC) - Gıdalarda Bilgi Kirliliğinin Önlenmesinde Kamu Otoritesi ve Akademinin Sorumluluğunu ele alan sunumlar gerçekleştirdi. Panel, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Kongrede ilk günün sonunda tüm konuşmacılara plaket verilerek, toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-May-2024]

Haber Görüntüleme : 618 - 10