BUÜ’nün paydaşı olduğu “Akad’emek-8” Karadeniz Ereğli’de yapıldı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ile  Türk Metal Sendikası işbirliği ile düzenlenen “Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Akad’emek Öğrenci Kurultayı-8” 24-28 Nisan tarihleri arasında Karadeniz Ereğli’de gerçekleştirildi.

İlki 2014 yılında yapılan, Covid-19 ve 6 Şubat depremi dolayısıyla 2 yıl ara verilen Kurultay; aralarında 1000 km’lik mesafeden gelerek katılım sağlayan Erzurum Atatürk, Elazığ Fırat ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin de yer aldığı Türkiye’de Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü bulunan 24 üniversiteden öğrencinin katılmıyla düzenlendi.

AKADEMİ VE EMEK ARASINDA ÖĞRENCİ ODAKLI ORTAKLIK

Kurultayın ilk oturumu Prof. Dr. Yusuf Alper ile Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ’ın açılış konuşmaları ve CMS İnsan Kaynakları Direktörü Armağan Akça’nın sunumu ile yapıldı. Yalnız Türkiye’de değil, Dünya’da da benzeri olmayan bir formatta düzenlenen, Akademi ile Emek arasında öğrenci odaklı bir ilişki kuran AKAD’EMEK-8, bütün sunumları her biri ayrı üniversiteden katılan 23 öğrencinin yaptığı; “Teknolojik Gelişmeler ve Sendikalar”, Sendikal Örgütlenme, Sosyal Medya ve Göç”, “Yeşil İşler ve Üniversite Gençliğinin Sorunları”, “Teknolojik gelişmeler, Yeşil İşler ve Kadın” konulu oturumlar ile devam etti. Kurultayın geleceği ile ilgili değerlendirme toplantısını takiben Erdemir Ereğli Demir Çelik Fabrikasına düzenlenen teknik gezi ile tamamlandı.

AKAD’EMEK NEDİR?

Akademek, öğrenci kurultayı Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü işbirliği ile yürütülmektedir. Üniversitemiz ile Türk Metal Sendikası arasında imzalanan protokol çerçevesinde organize edilmektedir. Kurultay’ın akademik faaliyetleri (Üniversitelerin davet edilmesi, bildirilerin ve posterlerin kabulü, programın yapılması) Bölümümüz tarafından, öğrencilerin ve sorumlu öğretim üyelerinin ulaşım, konaklama ve bütün lojistik hizmetleri Türk Metal Sendikası tarafından karşılanmaktadır. Kurultay ana temasının belirlenmesi ve diğer esaslar Bölüm ve Sendika işbirliği ve birlikte kararı ile gerçekleştirilmektedir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Nis-2024]

Haber Görüntüleme : 378 - 8